24 Ekim 2015 Cumartesi

“SEYAHAT ETMEK, HAYAL GÜCÜMÜZÜ GERÇEKLERLE DENGELER VE BAZI ŞEYLERİN NASIL OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK YERİNE ONLARI GÖRMEMİZİ SAĞLAR.” S.JOHNSON


Renfe Trenleri 

 “Doğduğumuz andan ölene kadar hayatımız sürekli bir yolculuktur. Manzara değişir, insanlar değişir, ihtiyaçlar değişir ama tren hep ileri gider. Hayat bir trendir, tren istasyonu değil.”                                                                                                                          Paulo Coelho


Yurt dışı gezilerimin en keyifli yanlarından biri de tren yolculuklarım.. Bir daha asla göremeyeceğim insanlarla kırk yıllık dost muhabbeti yapmak ayrı bir keyif veriyor bana. Yalansız dolansız anlatıyorum, içten hikayeleri dinliyorum... Bu yüzden çok seviyorum tren yolculuklarını.

Adres, e mail vererek bitiyor çoğu yolculuklarım. Hiç görmeyeceğimi bilsem de aynı kişiyi, ajandamda saklıyorum yıllarca belki bir gün gidersem diye.

30 Temmuz 2015 Perşembe

KİM EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU DİRİ DİRİ YAKMAK İSTER Kİ !



Bir kent düşünün özgürlüğüne düşkün...

Gururlu…

Esir düşmek yerine ölmeyi tercih eden…

Eşini ve çocuklarını diri diri yakmayı göze alan..


"Pers ordusu, başında komutanları olduğu halde Xanthos Ovası'na indiği zaman, Xanthos'lular bitmez tükenmez kuvvetlere karşı az sayı ile dövüştüler, yiğitlikte nam saldılar, ama yenildiler, kentlerine geri atıldılar, kadınları, çocukları, hazineleri ve köleleri kaleye doldurdular. Alttan, yandan ateşe verdiler. Öyle ki yangın kaleyi yerle bir etti. Bundan sonra birbirlerine korkunç yeminlerle bağlanarak düşmana saldırdılar ve Xanthos'ta oturanların tümü de savaşarak öldüler." (Heredot M.Ö. 545 )

Antik Tiyatro

5 Temmuz 2015 Pazar

Hiç görmeden de sevilir Dostoyevski

            Büyük Rus yazar ve filozof Fyodor Dostoyevski için bugün, hayatının büyük bölümünü geçirdiği St. Petersburg kentinde 'Dostoyevski Günü' düzenleniyor.

Hayatımın en güzel anılarını yaşadığım, insanlar ve insancıklar arasındaki farkı kitaptan daha iyi gözlemleyebildiğim, yaşadığı evi gördüğümde de hüzünlendiğim ve yazdıklarını daha çok anlamlandırdığım özel insanın kenti St. Petersburg.. Keşke orada olsaydım dedim bugün..

9 Nisan 2015 Perşembe

MOSKOVA ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ OLMAK



Tatilimizin Moskova’da ki son günüydü. Saat akşamüzeri 16.00 dolaylarında. Tüm gün gezmekten yorulmuş, üstelik Petersburga geçiş için tren biletini istediğimiz saatte bulamamış ve aynı gece 8 saatlik bir tren yolcuğuna hazırlanmak üzere odada dinlenirken birden aklımda bir ampul yandı. Moskova üniversitesini görmeden buradan ayrılmamalıydık. Hakan’a haydi gidiyoruz dedim ve bir an sırtımda sırt çantasıyla otel lobisinde buldum kendimi.