5 Ağustos 2016 Cuma

GAME OF THRONES / QARTH ŞEHRİNİN ÇEKİLDİĞİ LOKRUM ADASI HAKKINDA 11 BİLGİ

Dünyayı kasıp kavuran her bölümünü heyecanla beklediğimiz Game of Thrones dizisinin bölümlerinin bir kısmı Dubrovnik'de çekiliyor. Qarth şehri çekimleri ise Lokrum adasında yapılıyor. Lokrum adası küçücük bir ada ve tavus kuşları ile ünlü işte Lokrum Adasının özellikleri. Gezmeye değer.Ben çoktaan gezdim bile :)


Lokrum, Essos kıtasında “Şehirlerin Kraliçesi” olarak da anılan Qarth şehrine dönüştürülmüş ve ikinci sezonda Daenerys’in hikayesinin büyük bir kısmı burada geçmiştir.




1.Dubrovnik eski limandan saat başı kalkan teknelerle Lokrum adasına 15 dakikada ulaşabilirsiniz.(Biz gittiğimizde 50 kuna ödemiştik tekneye.Avrupa birliğinden sonra euro olarak ödemelerinizi yapıyorsunuz.) 


  
2. Lokrum adası'na iner inmez bizi tavus kuşları karşılıyor, sonradan fark ediyoruz ki adanın her yerini kaplamışlar. O kadar evcil hale gelmişler ki yemeğinizden bir ısırık alacak kadar size yaklaşıyorlar.


  


    

3. Adanın etrafı kayalıklarla çevrili ancak yüzebileceğiniz bölümler var. Şnorkel ile dalıp berrak denizin tadını çıkarmak mümkün.



  


4. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler için adada nudist plajı bile var. Ama bikini ve fotoğraf makinesi ile girmek yasak. Biz Kasım ayında orada olduğumuz için nudist plajında kimsecikler yoktu. İstediğimiz şekilde gezebildik.




  

5. Adada "Path to Paradise" isimli bir yokuş var.Sabrederek tırmandığınızda sizi muhteşem bir Adriyatik manzarası karşılıyor.


 

6. Adada kalacak yer yok ancak yemek yemek için bir kafe bulunuyor.


http://www.lokrum.info sitesinden alınmıştır

http://www.lokrum.info sitesinden alınmıştır

7.Adayı 1859 yılında Arşidükü Ferdinand Maximilan satın almış. Adadaki tavus kuşlarını da Kanarya Adalarından getirtmiş. Ayrıca bu kuşların soyları hiç bozulmadan devam ediyor. Adadaki her yer onların, her yerde bulunmaları serbest. 



(Nedense tavus kuşlarının uçtuğunu hiç düşünmemiştim. Sanki hep yürüyorlarmış gibi düşünmüştüm. 10-15 metre yüksekliğindeki ağaçların tepesinde tavus kuşu görünce epey şaşırdım)





8. Adada küçük bir ölüdeniz bulunuyor derinliği 10 metreyi geçmeyen bu bölümü göl demişler.


  


9. 500 den fazla türü barındıran bir botanik park mevcut. Şili, Avusturalya, Kalifornia, Afrika ve dünyanın pek çok yerinden getirtilen bitkiler ile oluşturulmuş. 

                            
                        http://www.imp-du.com sitesinden alınmıştır.








http://www.imp-du.com sitesinden alınmıştır. 



10. Adanın arka tarafında Fransızlar tarafından 12. yy da inşa edilen Benedikten Manastırının kalıntıları vardır.

  




11. Yürüyüş yolları tüm adayı çevrelemiştir. Ada spor yapmak ve meditasyon için mükemmeldir. 


BONUS 1: Lokrum Adasında Game of Thrones müzesi açıldığını duydum. Dubrovniktemi yoksa adanın içindemi bilmiyorum. Giderseniz bana da yorum yazarsınız artık ..

http://www.justdubrovnik.com/ sitesinden alınmıştır.
http://www.justdubrovnik.com/ sitesinden alınmıştır.


BONUS 2. Son olarak sizinle adanın Cable Car'dan çektiğim fotosunu paylaşıyorum..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumun en kısa sürede sayfamda yayınlanacak.
Teşekkür ederim :)